Free dance hours


15 februari 2019: Valentijns editie … love songs

Droom je er van om je Valentijn te ontmoeten? Wil je de avond dansend doorbrengen met je geliefde? Of wil je gewoon in goed gezelschap dansen en genieten van de meest swingende Love songs? Laat je in De Balzaal meevoeren door de flow, flirts en love. 

Free dance hours Zwijmelen en rocken in Valentine sfeer…

Hoe zou het zijn om op vrijdagavond 15 februari de werkweek van je af te schudden en het weekend in te dansen? Op deze avond die extra bijzonder wordt door het Valentine tintje kun je het allemaal laten gebeuren. Urenlang lekker los gaan en in iedere vezel voelen dat je leeft! DJ Ybbor heeft een gevarieerde draailijst met Love songs.  Van stevige rock ballads tot zwijmelende evergreens. Van Tiësto en Guetta tot jazzy Shirley Bassey of Sade. Henri zweept het geheel op met live percussie. We starten om stipt 20.00 uur.

Tijd:

Vanaf 19.30 staat de thee klaar
Deur dicht 20.00 uur
Free dance hours: 20.00 – 22.15 uur

Prijs € 12,50 , incl. water, thee met honing en lekkers.

  • Deel het evenement op Facebook en je krijgt € 2,50 korting
  • Dansers van een wekelijkse groep in krijgen € 2,50 korting

Waar?

De Balzaal in de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne

Groen van Prinsterersingel 44
2805 TE Gouda

We hebben onze eigen ingang aan de zijkant bij de fietsenrekken. Er staat iemand om je daar op te vangen.

De Balzaal staat zoals vanouds garant voor een sfeer waar iedereen zich thuis en geborgd voelt. Een heerlijke huiskamer omgetoverd tot dansvloer.

LAAT, LOS, LEEF

Laat Los Leef… We maken deze avond twee keer de volgende wave door, de tweede nog intenser dan de eerste.

Van welkom naar LAAT.
Het is vrijdag en de week zit erop. Het weekend lonkt. Hoe lekker is het dan dat je je werkstress los schudt en het weekend laat binnenstromen. We heten je welkom met vloeiende muziek waarin je je helemaal mag laten meevoeren. Wees aardig voor jezelf. Heet jezelf warm welkom. Maak hier en daar contact. Voel de vloer aan je blote voeten. Laat ze je helpen om vrijblijvend de ruimte te verkennen. Laat de beweging ontstaan op het ritme van de muziek.
De muziek wordt stilaan nadrukkelijker, ritmes versnellen en krijgen vat op je. De maten van de ritmes zijn strak. Het tempo wordt langzaam opgevoerd. Je krijgt het warmer. Je wordt uitgenodigd meer te laten en je komt al losser in je lijf. Je hoofd krijgt minder te zeggen. Je lijf neemt het over en danst.

Van LAAT naar LOS.
De muziek wordt af en toe onnavolgbaar. De ritmes zijn nu echt dwingend, je bent niet te stoppen. Ze brengen je naar overgave. Nieuwe bewegingen ontstaan puur impulsief. Je lichaam reageert heftig. Emoties in alle soorten komen en gaan. Je zintuigen doen allemaal mee. Je ruikt, proeft, hoort, voelt en ziet de bewegingen van jezelf en de ander. Je bent in contact en gaat er net zo makkelijk weer uit. Met anderen en soms zelfs met jezelf. Je wankelt, staat op, draait en springt. Structuur is er niet meer bij, je bent LOS.

Van LOS naar LEEF.
Oude ballast is opgegaan in het niets. Het ligt simpel achter je alsof het nooit heeft bestaan. De muziek en de ritmes van LOS voeren je mee in de intentie van het moment. De intensiteit van ritme en dynamiek verschuift nu naar intensiteit in verbinding. Je staat open, teruggekeerd in jezelf om vanuit die plek verbinding aan te gaan met andere dansers. Wat een schoonheid zit er in dit openstaan. Voorzichtig en een tikje verwonderd laat je dit indalen. Je lijf tintelt en je geniet van je eigen warmte. Met je hoofd recht op en je voeten in de aarde. Er rest nu niets anders dan je toe te geven aan een gathering. Daarin vier je ingetogen de verbinding en je nieuwe bloei. Je bent er helemaal. Je leeft.
En dan besef je: het is vrijdagavond en ik ben misschien wel op de beste plek waar ik kan zijn: In de Balzaal. Bij Free Dance Hours. Het is alsof je droomt en toch wakker bent. Je mag er zijn.

Na afloop is er thee en zoetigheid en ruimte om na te chillen.

Meer info

Bij Free Dance hours dans je op blote voeten en gemakkelijke kleding. Er wordt niet gesproken. Voel de vrijheid om alleen te dansen of samen als dat voor jullie prettig is.

De organisatie is in handen van Geny Wuestman, DJ Ybbor en Henri Surquin

Meer info en aanmelden (niet verplicht) : 06-50569383 of geny@dansenleef.nl

Als je wensen hebt aan DJ Ybbor kun je het laten weten. Grote kans dat hij er rekening mee houdt. Mail naar: DJYbbor@dansenleef.nl

In 2019 sowieso elke 3e vrijdag van de maand

15 februari 2019: Valentijneditie… love songs
15 maart 2019: Nashville
19 april 2019: Rock (symfonisch, soft, hardrock, metal)
17 mei 2019: clubmusic (edm, mellowhouse, deep)
21 juni 21019: zeroes tot nu
19 juli 2019: eighties en nineties
16 augustus 2019 : sixties en seventies
20 september 2019: reggae
18 oktober 2019: weird (magic, psychodalic, klassiek gecombineerd met modern enz.)
15 november 2019: jazz, blues en boogie woogie
20 december 2019: worldmusic. (diggie, keltisch, arabic)